11 външни министри от Европейския съюз разговаряха как да бъде поетапно

...
11 външни министри от Европейския съюз разговаряха как да бъде поетапно
Коментари Харесай

Свободното движение на хората да става на етапи

11 външни министри от Европейския съюз разговаряха по какъв начин да бъде поетапно възобновено свободното придвижване на хора, само че откакто са взети всички ограничения за тяхното здраве и сигурност.

" От особена значимост е и да имаме общоевропейски здравни ограничения и правила, които да бъдат прилагани при пътуванията в Европейски Съюз ", заяви Екатерина Захариева по време на видеоконферентен диалог с 10 свои сътрудници външни министри от Европейски Съюз.

Това включва и единни медицински протоколи при посрещането на задграничните туристи, тъй като в случай че всяка страна вкара свои практики по границите, жителите ще бъдат затруднени. В момента здравните управляващи в разнообразни държави прилагат разнообразни способи за надзор на пасажерите - мерене на температурата, слагане под карантина, PCR проби, скрининг на инцидентен принцип.

По думите й в момента все още страната ни не е отменила 14-дневната карантина на всички идващи жители, без значение дали са българи или чужденци. В взаимозависимост от развиването на епидемиологичната конюнктура тази мярка можело да бъде преразгледана.

Министрите одобриха и обща декларация, в която призовават отслабването на ограниченията да стане координирано и поетапно по авансово координиран метод сред страните-членки на Европейски Съюз, да се подсигурява безвредното пътешестване и завръщане на европейските жители, което включва приемането на общоевропейски правила за здравна сигурност в превоза. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР